Kleurrijke seizoenssalade (lauw)


We beginnen aan een heerlijke, originele, gezonde én mooie salade! All-in-one dus.

Het vergt ietsje meer tijd maar probeer 'm maar eens, je zal er geen spijt van hebben!

Laat ons beginnen bij het begin: de voorbereiding van de groenten.

Snijd pompoen (butternut) in halve schijven, de pel hoeft er niets eens af, super makkelijk dus!

Gooi de pitjes zeker niet weg! Leg ze op een bakplaat even onder de grill om ze mooi crunchy te maken.

Schil de pastinaak, de wortels en snijd ze in niet te kleine stukken, mag een goeie beet aan zijn. Zoete aardappel schillen en in de lengte in 8 stukken snijden

Voeg alles bij elkaar en stoom ze tot ze zacht (maar niet plat!) zijn. Dit is sterk afhankelijk van het soort oven, maar reken 10 à 15 minuutjes. Heb je geen stoomoven? Geen probleem, met een beetje boter en vocht onder deksel braiseren lukt ook prima.

De gestoomde groentjes stoof ik ook nog even kort aan, met grof zout, zwarte peper, tijm en verse salie. Niet om te garen, maar om nog meer smaak te geven.

Uiteraard kan je hier kruiden naar smaak toevoegen, rozemarijn, basilicum, oregano....

De rode ui haal ik uit elkaar, besprenkel met olijfolie en balsamico azijn, peper en zout en laat ik een half uurtje in een ovenschaaltje onder folie in een voorverwarmde oven van 180° garen. Maak ondertussen de 2de marinade voor het glaceren met 1/2 eetlepel balsamico, mosterd, olijfolie en 1 lepel honing. Giet het over de ui en zet opnieuw 30 min in de oven, deze keer zonder folie. Laat afkoelen.

Leg de kerstomaatjes (nog aan de steel) in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en plaats in een oven van 220° tot de schil gebarsten is. Kruid met peper zout.

Nu kunnen we aan de afwerking beginnen.

Begin met een basis van rucolla en strooi er de wintergroenten over

Leg er een hele mooie burrata (of de betere buffelmozarella) op

Werk af met de ui, trostomaatjes, de gegrilde pompoenpitten.

GOED afkruiden met grof zout, peper, ..... en een flinke scheut goeie olijfolie

Et voilà!

Lekke rmét of zonder de burrata, als bijgerecht bij een gegrild stukje vlees of als maaltijd op zich. Scoren gegarandeerd!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

©2016 by Carpe Diem. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon