Funky wintersalade !

Een salade kan heus ook wel in de winter gegeten worden. Probeer deze eens, origineel, mooi en écht winters. Belangrijk bij elke salade, en zeker ook bij deze, is dat je met verse en GOEDE producten werkt! Maak een salade extra lekker door dat net ietsje meer moeite erin te steken. Je zal er geen spijt van hebben.

Ingrediënten:

Stoofpeertjes gegaard in rode wijn, die snijd je in 2 of 4. Schil de peertjes en zet ze net onder in een steelpannetje gevuld met rode wijn. Voeg kruiden toe naar smaak (kaneelstok, steranijs, kruidnagel, rietsuiker). Laat zeker 30 tot 45 minuten rustig pruttelen tot gaar. Laat ze afkoelen in de wijn.

Nadien heb je de heerlijkste glühwein! Je kan de wijn ook laten inkoken (reduceren) tot er een stroopachtige dikke saus verblijft, heerlijk bij de dressing!

Verse vijgen, even wassen en halveren

Als salade kan je eigenlijk eender wat gebruiken, kijk gewoon naar wat het seizoen je biedt. Ik gebruik oa veldsla en mini rode kooltjes, waarvan ik de bladeren afzonderlijk even blancheer. Ze geven de salade een prachtige paarse kleur.

Vers gebakken croutons (niet uit een pakje aub) , bak ze in boter met een klein beetje olijfolie. Nadien bestrooien met fleur de sel.

Gegrilde pecannoten (of okkernoten) Grillen in een droge antikleefpan, of met een klein beetje olie.

Fijne spekjes, ik heb ze graag crunchy en hard gebakken :-)

En last but zeker not least: ACHELSE BLAUWE kaas. Kreeg de prijs voor beste blauw geaderde kaas ter wereld! Laat je niet afschrikken als je geen liefhebber bent van bv Roquefort kaas. Dit is iets helemaal anders. Romig, smeuïg en niet supersterk. Een Belgisch product om fier op te zijn.

Verkruimel een stukje kaas en verdeel over je salade

Als dressing gebruik ik notenolie, bier of wijnazijn, beetje honing, peper en zout. Vergeet ook geen fris zuurtje, een limoen of citroen geeft de salade nog dat tikkeltje extra. SMAKELIJK !


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon