Kerstmenu!
Beste levensgenieter,
De feestdagen staan stilaan voor de deur. Het gezellig samenzijn onder familie en vrienden, quality time met de kids...heerlijk. En daar hoort uiteraard lekker eten bij!
Tussen al de bedrijvigheden door nog een dineetje plannen, inkopen doen, en koken is daarom niet altijd evident. Trouwens, de fijne momenten aan tafel wil u toch ook niet missen, toch?
Carpe Diem kan u hierbij helpen.
Wij zorgen voor een heerlijk 3, 4 of 5 gangen afhaaldiner kant en klaar, u hoeft enkel op te warmen en te dresseren. O ja, de instructies krijgt u er van ons bij, dus mislukken is géén optie.
Interesse? Laat het ons weten. Graag ontvangen uw bestelling (aantal gasten, aantal gangen, menukeuze) voor 15 december. Afhaling (of levering) gebeurt op 24 december.
Wil u geen volledig diner maar interesseren u enkele gerechten afzonderlijk, dat kan natuurlijk ook.
Soepen (met garnituur) per liter, koekjes per 500 gr, het kan allemaal.
Hopelijk tot gauw, en alvast een prettig eindejaar. En nooit vergeten: CARPE DIEM !
Culinaire groeten, Kim
Kerstmenu 24/12
Vanaf 6 pers
Tafelsnoepjes
Eigenbereide pesto, humus, tzaziki
& grissini
***
Tomaat mozzarella hapje
3 Hapjes
VIS: Forelpaté met groene appel op roggenbrood
***
VEGGIE: Pastaslaatje met gekonfijte tomaten, basilicum, blauwe bessen, geroosterde pijnboompitten
OF
VEGGIE: Quinoaslaatje met feta, lenteui, koriander, pompoenpitten
***
VLEES: Mini quiche lorraine (prei & spekjes)
Voorgerecht koud
Eigenbereide gravad lax (=gemarineerde zalm) met mierikswortelroom,
Komkommer, groene appel, daikon cress
Ovenvers bruin brood & zelfbereide kruidenboter
OF
Paté van Parelhoen, spek, tijm & Tierentynse mosterd
Abdijbrood & roomboter
Soep
Garnalenbisque met pittige rouille en croutons
OF
Vélouté van pastinaak en knolselder met pastinaakchips
OF
Pompoensoep met dooierzwammen en gekonfijte kastanjes
OF
Consommé van paddenstoelen
Voorgerecht warm
Gegratineerde Sint-Jacobsschelp
Sint-Jacobsvrucht, kabeljauw, zalm, grijze garnalen
Fijne groentjes
Hoofdgerecht
Stoofpotje van wild
Eigenbereide amandelkroketten
Gestoofd peertje in rode wijnsaus
Gekarameliseerd witloof
OF
Klassiek vispannetje
kabeljauw, zalm, tong, mosselen & garnalen
Tomaten & champignons
Pommes duchesse
OF
Parelhoen suprême
Brandade van witloof en boschampignons
Madeira roomsaus
Crumble van spek
Kaasplank
Selectie van 5 topkazen, perfect gerijpt met eigen bereidingen.
Antwerps pikantje
Fromager d’Affinois
Geitenkaasje natuur (Cheverie d’Ozo)
Vacherin d’Or/pesto kaas
Morbier
wit en bruin brood
vers en gedroogde vruchten/noten
Witloofchutney met appelsien en steranijs
&
perenchutney met rozijnen
Dessert (verrines)
Panna cotta met witte chocolade
& passievruchtencoulis, blauwe bes
&
Chocolademousse met vanilleroom
Eigenbereide kraakverse koekjes voor bij de koffie,
samengesteld uit het volgende assortiment:
Marquisettes
Zandkoekjes
Rochers
Bokkenpootjes
Madeleines
Amandelnougatine

Voorstel dranken:
Rood: Nero d‘Avola Cusumano
Wit: Cusumano Angimbé
PRIJZEN PER PERSOON
Basismenu:
Tafelsnoepjes & hapjes
Koud voorgerecht
Hoofdgerecht
Dessert
€ 35,-
UPGRADE JE MENU NAAR KEUZE (Ook apart te verkrijgen!)
Soep met garnituren: € 7,- per liter
Warm voorgerecht: 7 € per persoon
Kaasplank, bijgerechten, brood: € 10,- per persoon
Eigenbereide koekjes: € 12/500 gr
Aangepaste apero & wijnen, prijs per fles:
Prosecco Terre Nardin Extra Dry: € 14
Rood: Nero d‘Avola Cusumano: € 12
Wit: Cusumano Alcamo: € 11
OF Cusumano Angimbé: € 13
Vraag gerust een proeffles!
Prijzen exclusief BTW (6% maaltijden – 21% dranken )
VOORWAARDEN
Alles wordt voorzien om makkelijk zelf te warmen of bereiden, met een minimum aan werk voor de gastheer/vrouw.
Er wordt ook waar nodig een ‘handleiding’ bij geleverd
Indien u graag materiaal voor uw tafeldekking huurt, laat het ons zeker weten.
We vernemen het graag indien u specifieke verzoeken heeft, allergieën, zwangeren…
De catering wordt afgehaald of zelf door Carpe Diem geleverd indien gewenst. Binnen Groot Heist gratis, daarbuiten aan 0.2 euro/km.
Materialen (indien niet wegwerp) moeten proper en volledig zelf teruggebracht worden.
Materialen die stuk zijn of ontbreken, worden aangerekend.
Uw factuur voor uw diner wordt op voorhand bezorgd.
Deze moet betaald zijn voor uw diner ter bevestiging van uw bestelling.