Gepekelde groentjes


Te veel groentjes gekocht die helemaal onderaan inde ijskast belanden en dreigen slecht te worden, herkenbaar? Gooi ze zeker niet weg maar doe er iets mee! Heel simpel, opleggen in azijn, of pekelen, net zoals vroeger.

Breng witte wijnazijn met witte wijn en water aan de kook (gelijke hoeveelheden), doe er een goeie lepel suiker bij, en spice it up met smaakmakers volgens je eigen creativiteit. Mijn favorieten zijn alvast peperbollen (zwart en roze), jeneverbessen, laurier, rozemarijn, steranijs). Laat even koken, trekken, en zeven. Ondertussen snij je de groentjes in stukken (niet té klein, je mag een goeie beet hebben). Je kan eender wat gebruiken, ik gebruik radijs, rode ui, bloemkool, gele en oranje wortel en paprika. Breng de groenten met het gezeefde brouwsel aan de kook, zet het vuur af, dek af en laat afkoelen. Dit houdt een hele tijd goed in de ijskast! Lekker als aperitiefhapje, bij kaas of paté. En het ziet er nog mooi uit ook!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon